Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék - Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet
Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék
Bemutatkozás
A Tanszék történeteA Gabona és Iparinövény Technológia Tanszéket Dr. Gasztonyi Kálmán professzor hívta létre az 1988-ban. A Tanszék fő feladata az akkori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem oktatási és kutatási profilját teljessé tenni az addig nem oktatott malomipari, sütőipari és édesipari technológiák, valamint a száraztésztagyártás, a cukorrépa feldolgozás, a dohányipar és a növényolajipar oktatásával. Ezek az élelmiszeripari ágazatok azóta is a Tanszék fő oktatási diszciplínáit jelentik (a dohányipari technológiák kivételél). Az említetteken kívül a Tanszéken oktatói és kutatói munka folyik a fűszernövények feldolgozása, valamint egyes élvezeti cikkek (kávé, tea) technológiáira vonatkozóan.
A bolognai kétlépcsős (BSc - Msc) oktatási rendszerre történő átállás jelentősen megváltoztatta az oktatott tárgyak struktúráját. Az egyik fő szakirányon az édes- és zsiradékipari technológiákat, a másikon a malom- sütő- és tésztaipari technológiákat oktatjuk.
Kapcsolat
MATE
Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet
Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék
H-1116 Budapest
Villányi út 29-43.
G. épület 3. emelet
Telefon/fax:
+36 1 305 7355