GINOP Sole-Mizo hírek - Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet
GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00048
Projekt hírek
2022.10.26.
A projektben résztvevő konzorciumi tagok vezetőinek és kutatóinak részvételével 2022. október 26-án rendeztük meg a MATE bicskei telephelyén a 2. negyedéves előrehaladási beszámoló-értekezletünket. A projekt megkezdése óta elvégzett kutatás-fejlesztési munka eredményeként érzékszervi bírálat keretében is tesztelhettük az első tejfehérje alapú, élelmiszer és tápszerösszetevőként is felhasználni kívánt termékkoncepciókat. Az első generációs termékkoncepciók összetételének tervezése során a projekt keretében kidolgozott in silico optimálási eljárást alkalmaztuk, melynek célja, hogy elfogadott táplálkozásélettani evidenciákra alapozva segítse fehérjetápérték növelését.

